Tradiční Kabelkový veletrh letos proběhne v Envelopa Office Center. Pomůže lidem postiženým povodněmi.

11. 10. 2024

Udělat sobě či druhým radost krásným módním doplňkem, a současně přitom pomoct někomu, k němuž nebyl osud zrovna moc příznivý. To je základním motivem populárního Kabelkového veletrhu, který navazuje na tradici dobročinných veletrhů pořádaných pro olomoucký spolek Dobré místo pro život.

Organizaci letos do svých rukou přebírá Nadace Heleny Morávkové a s ohledem na velkou živelní pohromu, která postihla v září hlavně sever Moravy, zaměřila cíl letošního ročníku právě tímto směrem.

Samotný Kabelkový veletrh se odehraje 19. listopadu v atriu Envelopa Office Center, to podstatné se ale odehrává už nyní. Principem veletrhu je totiž získat zdarma od veřejnosti, firemních dárců i známých osobností jejich kabelky, tašky, batohy, peněženky, které jsou sice nošené, ale zachovalé, a na veletrhu za ně získat finanční příspěvky. Celý výtěžek pak míří na dobročinný účel. „Původním záměrem bylo věnovat výtěžek veletrhu na projekt Otevřeme zahradu, který má za cíl obnovu zahrady hospice na sv. Kopečku u Olomouce. Po domluvě s Dobrým místem pro život jsme se však rozhodli darovat získané peníze na pomoc konkrétní rodině postižené povodněmi,“ říká za pořadatele veletrhu zakladatelka nadace Helena Morávková.

Sběr kabelek probíhá do 31. října, přinést je můžete přímo do Envelopa Office Center nebo na dalších sedm sběrných míst v Olomouci.

  • Envelopa Office Center – recepce v přízemí, tř. Kosmonautů 1221/2a, PO-PÁ 8-16h
  • Rádio Haná, Blažejské náměstí 97/7, PO-PÁ 9-16h
  • Galerie Šantovka – info stánek v přízemí, Polská 1, PO-NE 10-19h
  • Pevnost poznání, 17. listopadu 7 (areál Korunní pevnůstky), ÚT-PÁ 9-17h / SO-NE 10-18h
  • TV ZZIP, Dobnerova 526/18, PO-PÁ 8-14h
  • Knihovna města Olomouce – čítárna, nám. Republiky 1, PO-PÁ 8-18h, ST 9-15h, SO 8-12h
  • Centrum pohybu – Sokolská 7, ÚT 9-12 / 15-18, ST 9-19h
  • Family Point – 8. května 27, PO-PÁ 10-14h

Samotný veletrh proběhne 19. listopadu 2024 od 16 hodin v atriu budovy Envelopa Office Center na třídě Kosmonautů.

Zde bude možné si tyto jedinečné kabelky prohlédnout a zakoupit. Hosté mohou očekávat velký výběr nejrůznějších druhů a stylů, od zachovalých až po zcela nové a nenošené kousky a dojde také na dražbu kabelek od VIP osobností.

Mohlo by Vás také zajímat

    Chcete si pronajmout kanceláře v Envelopa Office Center?

    Přijďte se k nám podívat na vlastní oči. Rádi Vás provedeme. Zanechte nám na Vás kontakt a my se Vám ozveme.